ANTINGEN GÖR DU FRAMSTEG ELLER SÅ DÖR DU.

Är tyvärr så drastiskt som det låter, utan utveckling så går vi istället bakåt, låt mig berätta en historia som tyvärr inte är en engångshändelse.

Person x startade ett företag för ett antal år sedan och byggde det i enlighet med sin kunskap kring bransch och företagande, sedan dess (flera år) så har företaget inte rört sig framåt, utan blir sakta bara mer och mer instabilt.

Det som händer när ett företag blir så under lång tid är att både ägare och anställda bränner sitt ljus i båda ändar tills de vaknar upp och tycker att jobbet eller företaget är så trist så de vill kräkas.

Person Y lever i ett förhållande där båda parter börjar att förakta varandra mer och mer, de som en gång var förälskade och kärleksfulla mot varandra ser inte på varann på samma sätt.

Det är samma sak här som med företagande, när du inte utvecklas som person så går du bakåt och du känner själv att du gör det, vilket leder till frustration som lätt går ut över nära och kära.

Jag känner företagare och entreprenörer som inte har tagit det här med utveckling på allvar och jag kan räkna dom det går bra för på min ena hand.

Att det går bra för dom trots att de inte satsat på utveckling beror på att det antingen har någon som förser dom med jobb de inte fixat själv (förlitar sig alltså på tur) eller så har det hamnat mitt i en pågående högkonjunktur (vet oftast inte vad de gör) i båda fallen så hamnar de om tur och tur brukar inte hålla i varken business eller privat.

Så snälla gå inte i fällan, stå inte still för din egen och de runt omkring dig.

Jag avsätter själv 10% av det jag får in till utveckling, det kan vara utbildningar, böcker eller onlinekurser.

Klicka på länken och se om vi har någon som gör att du börjar ta dig upp för framgångstrappan inom ditt område.

Bokshopen