Har idag haft 2 st möten, det var för långa och till stor del onödiga och det låg fel planerade under dagen, får skylla på jul ledigheten att man är ur balans eller något jag vet inte.

Det är klart att vi inte kan undvika möten helt men det finns en hel del saker vi kan göra för att göra dem mer effektiva.

För mig fungerar detta bäst:
Planera in de på eftermiddagen för mig är det bättre då möten ofta innehåller en del efter uppgifter som det är lätt att hoppa på direkt, de jag redan planerat in blir lidande, samt att när jag fått lite tid att tänka så är det är det lättare att lägga relevanta uppgifter till vad som behöver göras.

Har oftast redan hunnit att bocka av många uppgifter på förmiddagen, det gör att jag inte tänker/stressar över vad som måste hinnas med.
Ta reda på vad mötet handlar om och vad de inblandade vill prata om, gör att du kan förbereda spar tid samt att du kan leda ämnet.

Gå igenom när mötet startar vad som skall tas upp och håll de punkterna, måste de slö snackas så lägg det till slutet då kan du lätt bryta upp när de behövs och hunnit med de som var viktigt.

långt ifrån alltid de fungerar men när jag har de som riktlinjer så fungerar de bättre å bättre.